12+1 jel, hogy szükséged lehet coachra.

A sikeres emberek már hosszú évek óta esküdnek a coachokra és természetesen dolgoznak is velük. Legyen szó az életük bármely területén történő elakadásról. Oprah Winfrey, Hugh Jackman, Bill Gates, Leonardo DiCaprio, vagy Bill Clinton, hogy csak egy párat említsek.

Sokan úgy gondolják, hogy nincs szükségük segítségre. Az igazság az, hogy még soha senki nem ért el igazán nagy sikereket egyedül. Aki mást mond, az vagy hazudik vagy nagyon megkopott a memóriája. Coachként én is dolgozom coach-al, mert pontosan tudom mekkora hatása van. Meg kell érteni azt, hogy együtt sokkal messzebbre juthatunk, mint egyedül.

Egy képzett szakember új perspektívához segít, melynek köszönhetően teljesen megváltozik az, ahogy a problémáidra és a lehetőségeidre tekintesz. Segít kitalálni, hogy mihez kezdj az életeddel, céljaiddal és álmaiddal. De ami még ennél is fontosabb, segít abban is, hogy hogyan érd el. Mindezt anélkül, hogy felesleges időt és pénzt pazarolnál.

Eric Schmidt, az Alphabet elnöke és a Google korábbi vezérigazgatója a következőket mondta: „Mindenkinek szüksége van coachra.”

Te mit gondolsz, hihetsz neki? Természetesen ezt neked kell eldöntened.

Íme 12+1 jel arra, hogy szükséged lehet life coachra:

1. Elakadtál.

Talán zsákutcában érzed magad és nem látod merre mehetnél tovább, vissza pedig már nem akarsz fordulni, hiszen nem véletlenül indultál el onnan valamikor. Az is lehet, hogy túl sok lehetőséget látsz magad előtt és összezavarodtál. Döntési dilemmában könnyen tehetetlennek és bénultnak érezheted magad. Egy képzett szakember segíthet abban, hogy egy letisztultabb képet kaphass és meglásd a lehetőségeket a továbblépésre.

2. A következő lépést keresed.

Ha azt érzed haladtál már a témáddal kapcsolatban, letetted már az alapokat, de ott a nagy kérdés, hogy hogyan tovább? Könnyen lehet félsz attól, hogy beragadsz vagy visszakerülsz egy korábbi helyzetbe. Az is lehet, hogy már egy teljesen úgy élethelyzetbe kerültél, ahol még nem jártál korábban és nincsennek tapasztalataid. Azt hiszem mind jól tudjuk, hogy milyen rémisztő tud lenni a nagy ismeretlen. Egy coach segíthet átlátni a helyzetet, megtervezni és szervezni a lépéseket, amelyeket meg kell tenned. Tovább haladhatsz újult erővel, tisztán látva egy járható úton.

3. A valódi irányt keresed.

Sok ember sodródik az életében, mint egy legénység nélküli hajó a tengeren. Nem vagy egyedül, ha elveszettnek érzed magad és nem tudod merre tartasz. Egy coach segít az önismeret útjára lépni és megtalálni és elérni a valós céljaidat. Támogat a folyamat során, hogy felfedezd a benned rejlő potenciált és ne rémülj meg az út nagyságától.

4. Állóvíznek érzed az életed.

Ha beragadtál egy élethelyzetbe és nem történik változás. Ha azt érzed hiába próbálsz kitörni, semmi sem működik és semmi sem történik. Vagy talán már azt sem tudod, hogy mihez is kezdj. Egy coach segíteni tud abban, hogy új szemszögből lásd a helyzeted, vagy akár önmagad. Ezáltal másképp fogsz tekinteni a dolgokra és új lehetőségeket ismerhetsz fel.

5. Félsz a változástól.

Ha pontosan tudod mit szeretnél, de nem bírsz felülemelkedni a változástól való félelmeiden. Jó ideje elhagynád azt az életet amit élsz, de fogva tartod saját magad. Mindeközben ismétlődnek a problémák és egyre nehezebben éled meg a kialakult stressz helyzetet. Éppen itt lenne az ideje felkeresned egy coachot, aki támogatni tud félelmeid, korlátozó hiedelmeid és önszabotáló gondolataid leküzdésében.

6. Sikerekre vágysz.

Lehet, hogy remekül veszed az akadályokat és haladsz előre, de mintha mindig lenne egy üveg plafon, amit nem tudsz áttörni. Új magaslatokba vágysz, de egy ponton mindig elakadsz. A coaching folyamat segít abban, hogy magasabb szintre emeld a valódi lehetőségeid elérését és új sikereket érj el az életed különböző területein.

7. Nagyobb sikereket akarsz a karrieredben, vállalkozásodban.

Jelentsen bármit is most számodra a siker. Amit egy nagyszerű coach megtehet az az, hogy segít túljutni a korlátaidon, feloldani a belső blokkjaidat. Sokan fordulnak coachoz, ha magasabb szintre szeretnének jutni a karrierükben, új vállalkozást szeretnének indítani vagy a már meglévővel új mérföldköveket elérni.

8. Karrierváltáson gondolkozol.

Talán azt érzed, hogy felmásztál egy jó magas létra tetejére, de rossz falhoz támasztottad. Az is lehet, hogy már belefáradtál a mindennapi robotba. Szívesen kipróbálnád magad egy új területen, vagy saját vállalkozásba kezdenél? A karrierváltás nem egyszerű, de egy coach segíteni tud segíteni tud abban, hogy nagyobb önbecsüléssel és magadba vetett hittel tedd meg a megfelelő lépéseket.

9. „Majd holnap”

Ismerős ugye? Amikor nagyjából vagy pontosan tudod mit kell tenned, de a dolgok mégis elcsúsznak a halogatás miatt. Könnyű elcsábulni a kifogások irányába és halogatni. A jó kifogás sose rossz, mint tudjuk, de attól még kifogás marad. Egy coach támogat abban, hogy a fókuszáltan haladj a céljaid felé.

10. Időmegtakarításra és kevesebb stresszre vágysz.

A coaching egy célirányos fejlesztési folyamat. Segít gyorsabban eljutnod a vágyott célig, mint egyedül. Mindeközben sokkal kevesebb stressz forrással kell megküzdened, mintha egyedül próbálnál mindent kitalálni és megoldani. Egy coach segítségével hamarabb fel tudod építeni a tervet és támogatni tud a célhoz vezető úton.

11. Nincs meg a kellő önbizalmad.

A mai társadalom egyik nagy „népbetegsége” az önbizalomhiány. Egy támogató coach segít neked felismerned, hogy már most is milyen fantasztikus vagy és elérheted az álmaid. Támogatódként a folyamat során ott lesz melletted, hogy tapasztalatod gyűjts és megerősítsd a hitedet önmagadban. Te is megérdemled a sikereidet az életedben, mint bárki más.

12. Nehéz a célodra fókuszálnod.

Ha már eljutottál odáig, hogy tudod mit akarsz elérni, egy coach segít tisztázni a konkrét SMART célokat. Támogat abban, hogy arra koncentrálj, ami igazán fontos. Segít letisztítani a képet és kiszűrni a zavaró tényezőket. Egy nagy álom elérése ijesztő tud lenni, segít lebontani lépésről lépésre és ügyel arra, hogy megtartsd a fókuszt.

+1 Hű akarsz maradni önmagadhoz.

Egy coach-al való együttműködés segít, hogy hű maradj önmagadhoz, értékeidhez és céljaidhoz akkor is, amikor átrendeződik az életed vagy épp nehéz döntéseket kell meghoznod. Egy coach abban támogat, hogy a saját életedben a saját megoldásaidat találd meg.

Ha magadra ismertél bárhol a szövegben...

Keress bátran és foglald le a térítésmentes online konzultációt!

olahadamcoaching@gmail.com