Lehetséges, hogy jártam ott, ahol most te vagy...

Ritkán éreztem elég jónak magam

Sokáig volt ez így...

Továbbra is vannak félelmeim

Még szép, hogy vannak, mivel ember vagyok. Megijeszt a gondolat, hogy bizonyos dolgokat nem fogok tudni megvalósítani, hogy túl nagy célokat tűzök ki, hogy nem élek meg számomra fontos dolgokat. Még ma is félek bukásoktól, hibáktól vagy nemleges válaszoktól.
Ezzel talán te is így vagy.
Csak az nem mindegy, hogy a félelmeink irányítanak minket vagy képesek vagyunk iránytűként használni őket. Mert maga a félelem többnyire nem más, mint információhiány. A félelem valójában a vágy álarca.

Manapság, ha átjár valamivel kapcsolatban a félelem:

Nem az a cél, hogy sose féljünk semmitől

Amikor egy ügyfél arról beszél nekem, hogy szeretne megszabadulni a félelmétől, engem sokkal jobban érdekel az, hogy mi van mögötte. Mert mindig a vágy van mögötte, amitől a félelme visszatartja.
A félelmeink azért vannak, hogy biztonságban tartsanak minket, amire olykor szükségünk is van. Azonban, ami biztonságos, az gyakran veszélyesebb, mint maga a félelem. A biztonsággal együtt jár a stagnálás, ami csökkenéshez vezet. Kockázatvállalás nélkül nincs fejlődés, ezért óhatatlanul ki kell lépnünk a biztonságot nyújtó falaink mögül és szembe kell néznünk a félelmeinkkel.
Nem érdemes ezt nagyon halogatni, mert ez bár lehet furcsán fog hangzani, de a holnap nem a mából nő ki. Tehát vagy ma, vagy talán sosem.
Ismerd meg a félelmed és állj bele!